KARS / KAĞIZMAN - Paslı Esin Çağdaş İlkokulu

Kas

İlçemizde yürütülmekte olan Kafkas Projelerine https://kagizman.meb.gov.tr/www/kafkas-projeleri/icerik/829 adresinden ulaşabilirsiniz.

Kas

Okulumuz öğretmenleri koordinesinde 10 KASIM ATATÜRK'Ü  ANMA programı düzenlendi. Saat 9'u 5 geçe başlayan programda duygu yüklü anlar yaşandı. Programın hazırlanmasında emeği geçen  öğretmenlerimize,  görev alan öğrencilerimize teşekkürlerimizle.

OKULUMUZDAKİ 29 EKİM KUTLAMALARI

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şiirler, şarkılar ve tiyatro oyunları ile çoşkulu bir şekilde kutlandı. Başta törenimizi düzenleyen Türkçe Öğretmenimiz Betül ALTUNDAL olmak üzere emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür eder, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı Paslı Esin Çağdaş İlk-Ortaokulu ailesi olarak kutlarız.

Mrt

Türkiye genelindeki okullarda eş zamanlı deprem tatbikatı yapıldı. "2022 Afet Tatbikat Yılı" dolayısıyla, Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında tüm okullarda eş zamanlı tatbikat gerçekleştirildi. Öğretmenlerin yönlendirmesiyle sırayla ve seri şekilde sınıflarından ayrılan öğrenciler, okulun bahçesindeki alanda toplandı.

Mrt

Ara

Okulumuzdaki Temizlik ve Düzen Değerler Eğitimi kapsamında okulumuz öğrencileri, virüs ve mikropların yayılımını anlamak için bir etkinlik yaptılar. Etkinlik esnasında, öğrencinin nemli eline dökülen sim virüs ve mikropları temsil etti. Eli simli öğrenci arkadaşları ile tokalaşarak simleri diğer arkadaşlarına bulaştırdı. Eli simli öğrenci ile tokalaşan öğrenci ise kendi eline de sim bulaştığını ve sembolik olarak virüs ve mikropların eline bulaştığını açık şekilde gördü.

Ara

TC Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı #aklınlaverimliyasa Kampanyası ile içeriğe aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Ara

Okulumuzun iç cephesi, okulumuzun personeli ve gönüllü vatandaşların yardımı ile yeni haline bürünmüştür. Boyama faaliyetimizde ter döken ve emeği geçen personel ve vatandaşlarımıza Paslı Esin Çağdaş Ortaokulu olarak teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda öğretmenler günü coşku ile kutlandı. Tören Okul Müdürümüz Murat Demirci'nin konuşması ile başladı. Türkçe Öğretmenimiz Betül Altındal'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, öğrencilerimiz metin, şiir, şarkı ve gösterilerini sundular. Tören, Okul Müdürümüz Murat Demirci'nin öğretmenlerimize hediye dağıtması ile son buldu.

Törende emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü Kutlarız

Ara

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yılında yurt genelinde olduğu gibi okulumuzda da törenlerle anıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken, okulumuzun öğrencileri günün anlamını ve önemini belirten metinleri ve şiirleri sundular. Sunular 7/A sınıfının koro gösterisi ile devam etti. Tören, okul müdürümüz Murat Demirci'nin günün anlam ve önemini belirten konuşması ile son buldu. Paslı Esin Çağdaş Ortaokulu olarak, bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, milli mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Ara

Okulumuza kazandırılan yeni ısıtma sisteminden sonra, yeni ısıtma sisteminin en verimli çalışmasına yardımcı olması için okulumuzun bacasında tadilat işlemleri yapılmıştır. Paslı Esin Çağdaş Ortaokulu olarak emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuz öğrencileri Okul Öğrenci Meclis Başkanı seçimi için oylarını kullandılar. Okulumuz 4/A sınıf öğretmeni Ceyda Uyar liderliğinde, 8/A öğrencilerin Havin Aydın, Canan Aydın ve Fırat Aladağ'ın seçim heyetindeki destekleriyle gerçekleşen  seçime 1/A sınıfından Havvanur Aydın, 2-3/A sınıfından Saliha Aydın, 4/A sınıfından Hiranur Aydın, 5/A sınıfından Buket Aydın, 6/A sınıfından Davut Bilen, 7/A sınıfından Muhammed Emin Aydın, 7/B sınıfından Sedat Güzel, 8/A sınıfından İsmail Aydın aday olmuştur. Seçimi 8/A sınıfından İsmail Aydın kazanmıştır. Paslı Esin Çağdaş Ortaokulu olarak öğrencimizi tebrik ederiz.

Kas

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkulu bir şekilde kutlanmıştır. Kortej yürüyüşünün ardından törenimiz bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlamıştır. Müdürümüz Murat DEMİRCİ'nin konuşmalarının ardından okulumuzun öğrencileri Cumhuriyet Bayramı üzerine hazırladıkları şiir, koro performası ve metinleri sunmuşlardır.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimze teşekkür eder, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutlarız.

Kas

Okulumuzun 8/A öğrencileri, Türkçe öğretmenimiz Betül ALTUNDAL önderliğinde, okulumuz öğrencilerine geri dönüşüm ve atıkların doğru şekilde ayrılması konusunda bilgi vermişlerdir. Okulda geri dönüşüm ve atıkların ayrılmasına yardımcı olacak gerekçeleri hazırlayan sınfımız, okulumuzda geri dönüşüm bilincini arttırmayı hedeflemişlerdir. Öğretmenimiz ve öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı tebrik ederiz.